Ce facem si pentru ce.

De ce ne întâlnim?

> ‘Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne îndemnam unii pe altii, si cu atât mai mult, cu cât vedeti ca ziua se apropie’ (Evrei 10:25)

Asadar este foarte important ca noi, în calitate de crestini, sa ne întâlnim.

> ‘Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor’ (Matei 18:20)

Ne întâlnim sa ascultam predici… adica sa ascultam Cuvântul lui Dumnezeu si adevarul lui Dumnezeu.

> ‘… cum vor crede în Acela, despre care nu au auzit? si cum vor auzi despre El fara propovaduitor (Romani 10:14)

Deci, avem nevoie de predici ca sa putem creste în credinta. Primii crestini au crescut atât de repede, pentru ca au stat lipiti de predicarea apostolilor si de partasia cu ceilalti crestini.

> ‘Ei staruiau în învatatura apostolilor, în legatura frateasca, în frângerea pâinii, si în rugaciuni’. (Faptele Apostolilor 2:42)

Cel mai important motiv pentru a fi împreuna este nevoia reciproca a crestinilor. Biblia spune ca biserica este trupul lui Isus Hristos si ca fiecare crestin este parte din acest trup.

> ‘Ochiul nu poate zice mâinii: “N-am trebuinta de tine”; nici capul nu poate zice picioarelor: „N-am trebuinta de voi.”’ (1 Corinteni 12:21)

Cu alte cuvinte, nimeni nu poate fi crestin si sa spuna: “Nu am nevoie de alti crestini.”

Muzica si cântece de închinare

De ce folosim tot felul de instrumente muzicale când cântam? Dumnezeu iubeste muzica si entuziasmul!

> ‘Laudati-L cu sunet de trâmbita, laudati-L cu alauta si arfa! Laudati-L cu timpane si cu jocuri, laudati-L, cântând cu instrumente cu coarde si cu cavalul. Laudati-L cu chimvale sunatoare, laudati-l cu chimvale zânganitoare! Tot ce are suflare, sa laude pe Domnul! Laudati pe Domnul!’ (Psalmi 150:3-6)

> ‘Cuvântul lui Hristos sa locuiasca din belsug în voi în toata întelepciunea. Învatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cântari de lauda si cu cântari duhovnicesti, cântând lui Dumnezeu cu multumire în inima voastra. Si orice faceti, cu cuvântul sau cu fapta, sa faceti totul în Numele Domnului Isus, si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal.’ (Coloseni 3:16-17)

Închinare

Îl laudam pe Dumnezeu pentru toate lucrurile pe care le-a facut si pe care le va face în continuare în vietile noastre. Nu facem asta doar cu mintea noastra, dar si cu duhul nostru. Lucrul acesta înseamna ca Îl laudam într-o limba (în limbi diferite). Acest lucru era foarte obisnuit în prima biserica din Noul Testament.

> ‘Urmariti dragostea. Umblati dupa darurile duhovnicesti… În adevar, cine vorbeste în alta limba, nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu… Cine vorbeste în alta limba, se zideste pe sine însusi’ (1 Corinteni 14:1,2,4)

Închinarea si lauda fata de Dumnezeu arata, de fapt, cât de mult înseamna Dumnezeu pentru tine.
> ‘Ma voi ruga cu duhul, dar ma voi ruga si cu mintea; voi cânta cu duhul, dar voi cânta si cu mintea’ (1 Corinteni 14:15)

De ce batem din palme?

> ‘Bateti din palme, toate popoarele! Înaltati lui Dumnezeu strigate de bucurie.’ (Psalm 47:1)

Nevoi de rugaciune

În timpul rugaciunii ne rugam lui Dumnezeu pentru nevoi special. De exemplu, pentru oameni care nu-L cunosc pe Dumnezeu, ca ei sa-I ceara sa vina în inimile lor (asta înseamna sa fie mântuiti), pentru vindecare sau pentru oameni care trec prin momente dificile.

În Faptele Apostolilor capitolul 4 poti citi ca acesta este un principiu biblic.

> ‘Marturisiti-va unii altora pacatele, si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit.’ (Iacov 5:16)

Chemarea la altar

Dupa fiecare predica sau activitate, cum ar fi un film sau un concert, facem o chemare la altar ca oamenii sa poata sa raspunda la Cuvântul lui Dumnezeu.

> Dupa ce au auzit aceste cuvinte, ei au ramas strapunsi în inima… “Pocaiti-va”, le-a zis Petru, “si fiecare dintre voi sa fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfântului Duh… Ei au primit propovaduirea lui… si în ziua aceea, în numarul ucenicilor s-au adaugat aproape trei mii de suflete. (Faptele Apostolilor 2)

Din aceasta putem trage concluzia ca ei au facut un semn ca vor sa faca o decizie pentru Isus. Noi le cerem oamenilor sa-si ridice mâna ca semn ca vor sa-L primeasca.

Muzica live sau filme

În unele sâmbete organizam o seara cu scenete live, muzica live, video si piese de teatru. În alte sâmbete rulam filme impresionante. Verificati calendarul pentru informatii actualizate!!

> ”Cuvântul lui Hristos sa locuiasca din belsug în voi în toata întelepciunea. Învatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cântari de lauda si cu cântari duhovnicesti, cântând lui Dumnezeu cu multumire în inima voastra. Si orice faceti, cu cuvântul sau cu fapta, sa faceti totul în Numele Domnului Isus, si multumiti, prin El, lui Dumnezeu Tatal.’ (Coloseni 3:16-17)

Activitati pe strada

În fiecare sâmbata este timpul pentru evanghelizare. Mergem pe strazi sa cântam, sa predicam, sa facem scenete si sa ne rugam pentru bolnavi. Spunem cu bucurie vestea buna a lui Isus, Mesia si Rascumparatorul.

> ‘Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Sai, le-a dat putere si stapânire peste toti dracii, si sa vindece bolile. Apoi i-a trimis sa propovaduiasca împaratia lui Dumnezeu, si sa tamaduiasca pe cei bolnavi.’ (Luca 9:1-2)

> ‘Iar ei au plecat si au propovaduit pretutindeni. Domnul lucra împreuna cu ei, si întarea Cuvântul prin semnele, care-l însoteau.’. (Marcu 16:20)

> ‘Aceste lucruri vi se vor întâmpla ca sa fiti marturie’ (Luca 21:13)

Umplerea cu Duhul Sfânt

Ne rugam pentru umplerea cu Duhul Sfânt.

> ‘Ci veti primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, si-Mi veti fi martori în Ierusalim, în toata Iudeea, în Samaria, si pâna la marginile pamântului.’ (Faptele Apostolilor 1:8)

Predicarea Evangheliei în întreaga lume

Mergem cu regularitate la alte biserici din partasia noastra atât în România, cât si în strainatate, pentru a le sustine cu muzica, scenete si evanghelizari.

> Apoi le-a zis: “Duceti-va în toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura”. (Marcu 16:15)

Adultii sunt botezati

> ‘Cine va crede si se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.’ (Marcu 16:16)

> ‘Caci, daca este cineva în Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.’ (2 Corinteni 5:17)

> ‘Icoana aceasta închipuitoare va mântuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatire de întinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos’ (1 Petru 3:21)

Copiii sunt dedicati lui Dumnezeu

> ‘Atunci I-au adus niste copilasi, ca sa-Si puna mâinile peste ei , si sa Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau. Si Isus le-a zis: “Lasati copilasii sa vina la Mine, si nu-I opriti, caci Împaratia cerurilor este a celor ca ei. Dupa ce Si-a pus mâinile peste ei, a plecat de acolo.’ (Matei 19:13-15)

Scoala duminicala pentru copii

Isus a fost foarte clar în ce priveste importanta de a implica copiii în Evanghelie. Daca ei învata sa faca ce e corect cu principiile din Biblie, vor fi capabili sa faca decizii bune (întelepte) mai târziu în viata. Isus a accentuat ca parintii si adultii trebuie sa fie exemple bune pentru copii.

> ‘Dar preotii cei mai de seama si carturarii, când au vazut minunile pe care le facea, si pe copii strigând în Templu si zicând: “Osana, Fiul lui David !” s-au umplut de mânie. Si i-au zis: “Auzi ce zic acestia?” “Da.”, le-a raspuns Isus. “Oare n-ati citit niciodata cuvintele acestea: “Tu ai scos laude din gura pruncilor si din gura celor ce sug?”’ (Matei 21:15-16)

> Si oricine va primi un copilas ca acesta în Numele Meu, Ma primeste pe Mine. (Matei 18:5)

De ce noi, în calitate de biserica, investim atât în aceste lucruri?

> … totusi, m-am facut robul tuturor, ca sa câstig pe cei mai multi. (1 Corinteni 9:19)

> … ca sa câstig pe cei fara lege. (1 Corinteni 9:22)

De ce este Isus Hristos singura cale?

> În nimeni altul nu este mântuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sa fim mântuiti. (Faptele Apostolilor 4:12)

> Fiindca atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El , sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)

Implicarea în ucenicie si plantare de biserici

Suntem implicati în ucenicie si plantare de biserici pentru ca Isus Însusi a chemat toti credinciosii sa faca asta.
Este minunat sa fii mântuit si eliberat de pacat! Este minunat sa poti fii un martor al acestui lucru pentru El!
Este foarte important sa traiesti în puritate, cinste, etc. ca Dumnezeu sa te poata folosi.

> ‘Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatalui, si al Fiului si al Sfântului Duh. Si învatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi în toate zilele, pâna la sfârsitul veacului.’ (Matei 28:19-20)