Esenţa unui blestem

Subtitlu

Esenţa unui blestem

 

Esenţa unui blestem

Vechiul Testament este foarte exact în ce priveşte esenţa blestemelor şi putem descoperi multe lucruri interesante în el. Deuteronom 27:20-23 ne spune:

„Blestemat să fie cel ce se va culca cu nevasta tatălui său, căci ridică învelitoarea tatălui său! – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!” Blestemat să fie cel ce se va culca cu vreo vită oarecare! – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!” Blestemat să fie cel ce se va culca cu sora sa, fiica tatălui său sau fiica mamei sale! – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!” Blestemat să fie cel ce se va culca cu soacra sa! – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”

În versetul 15 citim: „Blestemat să fie omul care va face un chip cioplit sau un chip turnat, căci este o urâciune înaintea Domnului, un lucru ieşit din mâini de meşter, şi care-l va pune într-un loc ascuns! – Şi tot poporul să răspundă: „Amin!”

 

 

Levitic 18:22-23 afirmă: „Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune. Să nu te culci cu o vită, ca să te pângăreşti cu ea. Femeia să nu se apropie de o vită, ca să curvească cu ea. Este o mare mişelie.”

Dumnezeu spune că aceste lucruri sunt o urâciune înaintea Lui. Zoofilia, homosexualitatea, idolatria, a avea copii nefiind căsătorit (nelegitimitate) sunt lucru care aduc un blestem peste cei care le practică. Acestea nu sunt toate motivele pentru blesteme, dar sunt unele din rădăcinile lor.

De asemenea, implicarea în vrăjitorie aduce un blestem. Table Ouji, globuri de cristal, cititul în palmă, analizarea scrisului, iridologia, reflexologia, acupunctura, spiritismul, ghicirea, vindecarea magică şi hipnoza sunt exemple de practici comune astăzi. Există un blestem care vine peste cel care practică aceste lucruri şi peste familia lui. Acestea nu sunt doar superstiţii ignorante, ci urâciuni înaintea lui Dumnezeu, care aduc un blestem spiritual peste cei implicaţi în ele. Puterea din spatele unui blestem este o putere demonică, ce leagă pe cineva într-un mod semnificativ.

Vechiul Testament vorbeşte despre Cain, care s-a dus pe câmp, s-a certat cu fratele lui şi l-a omorât. Nu ştiu dacă a luat o bâtă şi l-a bătut, sau i-a spart capul cu o piatră, sau l-a sugrumat, dar şi-a ucis fratele. Din cauza acestei crime a venit un blestem peste viaţa lui Cain. O energie din târâmul spiritual i-a interzis să mai aibă parte de productivitatea pământului. Acea forţă invizibilă nu poate fi văzută. Lucrul care o activează este ascuns, dar în spatele acestuia este o putere demonică.

În Deuteronom 28 găsim enumerate reuzultatele înfricoşătoare care apar când ignorâm principiile Cuvântului lui Dumnezeu. Citind vei vedea rezultatele oribile asupra familiei: boală, foamete, epidemii. Neascultarea atrage după sine un blestem care este controlat de o forţă malefică.

 

Leave a Reply