Istoric

Oamenii nu vin la biserica ‘Casa Olarului’, pentru că preferă această biserică în detrimentul alteia, cu alte cuvinte “pentru că le place asta mai mult decât cealaltă’. Vin pentru că s-au întâlnit cu Isus Însuşi şi cu adevărat experimentează puterea lui Dumnezeu în vieţile lor. De asemenea, ‘Casa Olarului’ încă păstreză viziunea Marii Însărcinări de a proclama Evanghelia prin ucenicie, evanghelizare, muzică şi scenete, şi trimiterea altor cupluri să pioniereze.

Am vrea să vă prezentăm istoria noastră…

Cum a început totul în USA…

În 1970, Pastorul Wayman Mitchell a preluat o biserică mică în Prescott (AZ, USA). Această biserică a trecut prin multe probleme, dar în ciuda acestui lucru, ea s-a multiplicat, rezultatul fiind peste 1600 de biserici în toată lumea.

Această trezire a început în timpul mişcării hipioţilor; tineri rebeli care erau împotriva oricărui lucru care avea de-a face cu materialismul şi autoritatea. Ziarele şi revistele au scris despre o mare trezire creştină.

Aceşti ‘Jesus People’ (Oamenii lui Isus) le-au spus tuturor că Isus le-a schimbat inimile şi că i-a eliberat de dependenţa de droguri, de golul din inima lor şi de lipsa unui scop în viaţă. ‘Revista Time’ afirmă: „Isus trăieşte din belşug în focul spiritual radical al unui număr de tineri americani care este în continuă creştere… Acesta este mesajul lor: Biblia este adevărată, se întâmplă miracole (Iunie 12, 1971).

Primele biserici din Europa au avut ca fundaţie acestă trezire. De asemenea, aici, oamenii au aflat că există ceva mai mult decât o religie veche (şi moartă) şi tradiţie. Oamenii au răspuns pozitiv la numeroasele mărturii ale oamenilor care au fost schimbaţi radical, când au făcut o decizie nu în favoarea unei biserici, ci în favoarea lui Isus Hristos şi încă o fac.

Braşov

În ciuda persecuţiilor din perioada comunistă, în România existau totuşi grupuri de credincioşi care erau devotaţi Cuvântului lui Dumnezeu. Un astfel de grup era in Braşov, care mai târziu avea să fie fundaţia pentru o biserică puternică, folosită de Dumnezeu.

Richard Brooks, un misionar venit din America, a avut o viziune pentru această ţară, şi citind în cartea “An open door” despre trezirea extraordinară pe care o declanşase Dumnezeu pornind de la o biserică formată din câţiva oameni , a fost stârnit să vadă acelaşi lucru întâmplându-se şi în România. Astfel, el a devenit pastorul unui grup de tineri în anul 1992, anul în care s-a înfiinţat biserica din Braşov.

 

Dumnezeu se mişca cu putere, tineri erau mântuiţi şi schimbaţi radical, astfel biserica a crescut. Aceşti tineri au primit viziune şi revelaţie de la Dumnezeu şi au avut o dorinţă de a fi folosiţi de El. Dumnezeu a ridicat cupluri care au mers în alte oraşe pentru a predica Evanghelia, primul cuplu trimis fiind pastorul Ovidiu Rusu şi Luminiţa, în Ploieşti, care mai apoi au preluat biserica din Braşov în anul 2001.

Dumnezeu continuă lucrarea pe care a început-o în naţiunea noastră, mântuind oameni, eliberându-i de dependenţe şi salvând căsnicii.

“Casa Olarului” are acum are 11 biserici în România şi 2 în străinătate, în Bulgaria şi Elveţia.

Leave a Reply